Despre noi

Asociatia Operatorilor Mobili din România (AOMR) reuneste în acest moment Orange România S.A., Vodafone România S.A si Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Asociatia îsi propune să reprezinte interesele industriei de comunicatii electronice, precum si interesele comune ale membrilor săi, cu respectarea legislatiei române sieuropene aplicabile, inclusiv a legislatiei în domeniul concurentei.

Printre obiectivele pe care si le-a propus AOMR încă de la înfiintare se numără promovarea unor înalte standarde de bună practică în domeniul comunicatiilor electronice, promovarea unor practici de autoreglementare în contextul reglementărilor Uniunii Europene, educarea şi informarea corectă a consumatorilor, promovarea operatiunilor corecte si responsabile pe Internet, promovarea unei pieţe concurenţiale, mentinerea si stimularea unui mediu concurential normal, fiind excluse orice practici care contravin unui asemenea mediu.

De asemenea, Asociatia Operatorilor Mobili din România intentionează să promoveze initiative legislative în domeniul IT&C, precum si în domenii conexe, să participe activ la elaborarea normelor de interes în domeniu si să reprezinte membrii săi în raporturile cu institutiile guvernamentale si neguvernamentale din tară si străinătate


Orange România este liderul pieței locale de comunicații mobile și parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 266 milioane de clienţi pe cinci continente.

În Romania, Orange are peste 10.700.000 milioane de clienţi şi o cifră de afaceri de 1,125 miliarde € la finalul anului 2018.

Orange România oferă clienţilor săi o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii complete de voce, date fixe şi mobile, servicii TV şi servicii financiare mobile.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro


Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de țări, 50 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 30 septembrie 2017, Vodafone Group avea 522,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 18,8 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

Vodafone este compania care a implementat prima rețea digitală mobilă din România, în 1997 și primul operator care a lansat serviciile 3G pe piața românească, în 2005. Vodafone este și operatorul care a implementat prima rețea de date mobile 4G pe piața locală, în 2012. În 2017, Vodafone România a lansat rețeaua Supernet 4.5G, oferind clienților optimizare superioară pentru streaming video, securitate îmbunătățită integrată în rețea și lățime de bandă mai mare. De asemenea, a fost desemnată cea mai rapidă rețea mobilă din țară, potrivit rezultatelor a peste 250.000 de teste efectuate de utilizatori în perioada iulie-septembrie 2017 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, liderul mondial în domeniul testării și analizării vitezei pe internet.

Vodafone România oferă în prezent servicii mobile, servicii fixe de voce și Internet of Things pentru mai mult de 9,7 milioane de clienți.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.vodafone.ro.


Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Soluțiile Telekom Romania deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea Telekom in Romania este să îmbCosogăţească viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua Telekom conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și Telekom Romania Mobile Communications S.A

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Mai multe informaţii pe www.telekom.ro


Mihai Constantin

Director executiv


mihai.constantin@aomr.ro