Despre noi

Asociatia Operatorilor Mobili din România (AOMR) reuneste în acest moment Orange România S.A., Vodafone România S.A si Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Asociatia îsi propune să reprezinte interesele industriei de comunicatii electronice, precum si interesele comune ale membrilor săi, cu respectarea legislatiei române sieuropene aplicabile, inclusiv a legislatiei în domeniul concurentei.

Printre obiectivele pe care si le-a propus AOMR încă de la înfiintare se numără promovarea unor înalte standarde de bună practică în domeniul comunicatiilor electronice, promovarea unor practici de autoreglementare în contextul reglementărilor Uniunii Europene, educarea şi informarea corectă a consumatorilor, promovarea operatiunilor corecte si responsabile pe Internet, promovarea unei pieţe concurenţiale, mentinerea si stimularea unui mediu concurential normal, fiind excluse orice practici care contravin unui asemenea mediu.

De asemenea, Asociatia Operatorilor Mobili din România intentionează să promoveze initiative legislative în domeniul IT&C, precum si în domenii conexe, să participe activ la elaborarea normelor de interes în domeniu si să reprezinte membrii săi în raporturile cu institutiile guvernamentale si neguvernamentale din tară si străinătate


Orange România este liderul pieței locale de telecom și parte a Grupului Orange, unul dintre cei mai mari operatori globali de telecomunicații, care conectează sute de milioane de clienți la nivel mondial.

Cu peste 11 milioane de clienți și o cifră anuală de afaceri ce depășește un miliard de euro, Orange România conectează 1 din 2 români și oferă o gamă extinsă de soluții de comunicații clienților săi, atât utilizatori individuali, cât și companii, de la servicii de bază până la servicii complete de voce, date fixe și mobile, servicii TV sau servicii de smart home, dar și servicii financiare mobile.

Orange România este operatorul numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date din zonele metropolitane și rurale din țară, iar scopul său este să fie alegerea #1 pentru conectivitate, divertisment digital & servicii digitale pentru familiile și afacerile din România. Compania deține și nouă certificări consecutive Top Employer, ce confirmă faptul că Orange România, pe lângă produsele și serviciile remarcabile pe care le oferă, acordă o atenție deosebită angajaților săi și contribuie la îmbunătățirea mediului de lucru.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro


Vodafone România este o subsidiară a Grupului Vodafone, cea mai mare companie de telecomunicații și tehnologie din Europa și Africa. Vodafone operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 48 de țări. La 30 iunie 2022, Vodafone avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV.

Vodafone este lider mondial în domeniul IoT (Internet of Things), conectând peste 160 de milioane de dispozitive și platforme.

Vodafone este compania care a implementat prima rețea mobilă digitală din România, în 1997, primul operator care a lansat servicii 3G și prima rețea de date mobile 4G din România, în 2012, dar și Supernet 4.5G, în 2017, și prima rețea 5G din România, în 2019. În același an, Vodafone a achiziționat UPC România, lansând primele oferte convergente.

În România, Vodafone avea la 31 martie 2022 11,1 milioane de clienți pentru serviciile mobile şi fixe, precum şi pentru soluţiile IoT.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.vodafone.ro.


Telekom Romania Mobile este subsidiară a grupului Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate. Telekom are peste patru milioane de clienți în țara noastră, care se bucură zi de zi de servicii de telefonie mobilă de cea mai înaltă calitate.
Telekom Romania Mobile activează pe piața românească sub acest nume din 2014, după rebrandingul fostei companii Cosmote.

Mai multe informaţii pe www.telekom.ro