Implicare socială

fundatia-telekom

Fundația Telekom Romania este o organiație non-profit care susține mai multe categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați, și care răspunde solicitărilor umanitare provocate de calamități naturale. Fundația Telekom Romania este în mod activ implicată în identificarea oportunităților, dar și în rezolvarea situațiilor sociale dificile care apar în interiorul comunității. De asemenea, Fundatia Telekom Romana deruleaza programe de formare in antreprenoriat, antreprenoriat in economie sociala, IT, social&civic, precum si consiliere profesionala, conform acreditarilor acordate de catre autoritatea competenta, ANC din cadrul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale


fundatia-vodafone

Povestea Fundaţiei Vodafone România începe mereu cu un bine făcut acolo unde este cea mai mare nevoie de el. În oraş sau la sat, pentru vârstnici sau pentru copii, sub formă de rechizite sau sub formă de cadou de Crăciun, recunoaştem binele după semnele pe care le lasă în oameni: zâmbet, bucurie, şi uneori, forţa de a merge mai departe. Şi asta nu poate decât să ne facă fericiţi.

În ultimii ani, Fundația Vodafone România și-a concentrat atenția asupra proiectelor care valorifică inovațiile tehnologiei mobile pentru a schimba în bine viața comunităților defavorizate.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone


fundatia-orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.


Lansat în 2016, Digitaliada este un program de educație digitală ce încurajeaza folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educațional, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.
La nivel național, prin platformă, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare-evaluare. În plus, la nivel rural, 40 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.